dijous, 12 de maig del 2011

Terratrèmol a Múrcia


Moltes persones han de marxar de les seves cases després que el terratrèmol d'ahir, 11 de maig, ocasionés danys molt greus.

Llegeix aquesta notícia. Busca alguna informació més i escriu un comentari amb la teva opinió sobre la situació dels habitants de la ciutat de Llorca, que han patit directament les conseqüències del desastre.

5 comentaris:

  1. Terratrèmol Llorca

    El terratrèmol a tingut una magnitud de 5,2 a L'escala
    de Ritcher.
    Hi ha agut deu morts, centenars de ferits, milers d'evacuats
    i un 80% dels edificis afectats són el dur saldo d'aquest de
    sastre natural.
    S'ha tractat d'un sisme molt fort pel que ocórrer en aquesta
    regió,situada en zona de falla tectònica. Els evacuats pel terratrèmol de Llorca seran traslladats a una nova i única zona d'acampada, on no podran accedir els intrusos que han tractat d'aprofitar-se aquests dies de l'assistència social prestada sense ser realment damnificats pel sisme. Han col·laborat la
    la creu roja i la Unió Militar D'emergències en l'ajuda
    dels damnificats del terratrèmol.

    ResponElimina
  2. Llorca la ciutat murciana va patir un terratremol de 5,2 escala Richter el dimecres de cinc a se t de la tarda, causant nou morts i un grapat de ferits.
    Aquesta tragedia es la major catàstrofe patrimonial des de fa cinquanta cinc anys. Aquest pais pateix a l'any uns 25OO terratremols dels que passen desapercebuts .
    El major risc està en el Surest de la Peninsula, Alacant, Murcia, Almeria, i Granada.
    Molta gent ha perdut tot, el treball, la llar i estan al carrer sense res.

    ResponElimina
  3. El Ministre de Foment, Jose Blanco, el President de Múrcia, Ramón Varcárcel i l'alcalde de Llorca, Francisco Jordan, han firmat un conveni per la reparació urgent dels danys causats pels terratrèmols de la setmana passada que estableix el finançament del 100% de la reconstrucció de les edificacions afectades i fins als 106.000 euros a les famílies que s´hagin quedat sense casa perquè va quedar destrossada pel sisme.

    L´objectiu de l'acord es facilitar i agilitzar la tramitació de les ajudes per la rehabilitació d'habitatges que es va aprovat al consell de ministres.

    Així se finançarà el 10% de les despeses derivades de la reparació.


    Diari Avui, 17 maig 2011

    ResponElimina
  4. Estem escrivint per recordar el malson que han viscut aquestos dies a Lorca
    Deu persones mortes i un gran numero de ferits, es el resultat dels terratrèmols 4,5 i de 5,2 graus de magnitud registrats prop de les set de la tarde del dia 11 de mag segons el delegat del Govern a Murcia, Rafael Gonzàlez Tovar.

    ResponElimina
  5. El terratrèmol que va passar a Múrcia va ser molt terrible i va ser molt trist. Uns per carregar els cotxes i marxar directament a casa de familiars o amics en municipis més allunyats de l'epicentre; altres per dirigir-se cap a les zones que s'estan habilitant, mitjançant tendes de campanya amb capacitat per a 30 persones, disposats a passar-hi la nit.

    ResponElimina