dijous, 2 de juny del 2011
La crisi dels cogombres
Aquests últims dies hem sentit notícies relacionades amb el consum de cogombres i altres productes vegetals. Finalment, les autoritats sanitàries han dit que l'origen dels problemes de salut no es troba en els cogombres procedents d'Espanya.
La informació precipitada del primer moment ha tingut conseqüències molt negatives per als agricultors espanyols, que han tingut pèrdues considerables.
El cogombre és una hortalissa molt sana, que aporta una gran quantitat d'aigua, a més de vitamines i minerals. Busca per Internet alguna recepta original, que no sigui la típica amanida, i explica-la en un comentari. Apunta també l'adreça de la pàgina web on la trobis.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
El cogombre té el 97% d'aigua és absolutament rehidratant, té fibra, té una dosi moderada de vitamines.
ResponEliminaEs suau, lleuger, és estiuenc, pot fer de farcit en moltes sopes.
El cogombre es molt bo, hidratant i acompanya molt bé en amanides.
ResponEliminaTambé s'utilitza per l'estètica de la cara.
Sopa de Cogombre
ResponEliminaPelar el cogombre ( un tros el farem servir per a la guarnició )
els tallarem i els picarem afegint els iogurts amb l'ajut d'una
batedora. Ha de quedar una creme-ta fina. Amanirem, oli, sal i
pebre al gust. I a la nevera.
A l'hora de servir, afegirem el cogombre i el tomàquet tallat a daus
molt petits i afegirem un rajolí d'oli.
http://www.petitchef.es/recetas/sopa-freda-de-cogombre-i-iogurt-fid-358111
Cogombre amb alvocat
ResponEliminaPer a una persona: Un cogombre, un alvocat, sal, pebre negre, vinagre de vi blanc i Oli d'oliva verge extra. Peleu el cogombre i talleu-lo a rodanxes fines. Distribuiu les rodanxes sobre un plat pla. Amaníu el cogombre amb la sal, el pebre negre (al gust), el vinagre i l'oli d'oliva. A continuació partiu l'alvocat per la meitat, treieu-li l'os i peleu-lo. Talleu-lo a rodanxes fines i poseu-les sobre el cogombre amanit. Poseu-li una mica d'oli d'oliva per sobre i ja es pot menjar. S'ha de menjar de seguida ja que l'alvocat s'oxida rapidament.
Recepta cogombre.
ResponEliminaEls forners de Lleida han presentat una coca de recapte feta amb cogombre per defensar l'agricultura de Catalunya, ja que ha quedat malmesa despres de las acusacions d´Alemanya, aguesta coca serà l'estrella de la revetlla de Sant Joan.
Recepta cogombre.
ResponEliminaEls forners de Lleida han presentat una coca de recapte feta amb cogombre per defensar l'agricultura de Catalunya, ja que ha quedat malmesa despres de las acusacions d´Alemanya, aguesta coca serà l'estrella de la revetlla de Sant Joan.
http://www.lamalla.cat/infolocal/noticies/article?id=466987R
Cogombre amb iogurt
ResponEliminaEn un morter matxuqueu hi mig gra d`all, una mica de julivert i una culleradeta de sal.
Si ho preferiu,podeu substituir el julivert per menta fresca.
Peleu i talleu el cogombre a daus molt petits.
En un bol, barregeu hi la picada del morter, el cogombre i els dos iogurt.Remeneu ho una estona i afegiu hi un polsim de menta seca esmicolada.
Continueu remenant ho un parell de minuts més per emulsionar la barreja i finalment, guarniu ho amb un fill d'oliva per voltant i unes quantes fulles de menta fresca al mig.
http://www.clubdecuines.cat/recepta/cogombre-amb-iogurt/1004
Recepta de crema de cogombres a la menta.
ResponElimina-ingredients.
-3 cogombres
-2 iogurts-el suc de una llimona
-1 branqueta de menta fresca
-1 llitre de brou gallina blanca
-avecrem
1- Tallar els cogombres deixant part de la pell per evitar que retornin, triturar-los junts amb els iogurts i el suc de llimona.afegir-hi també el brou de gallina blanca.
2-Quan estigui ben batut afegir-hi la menta , una mica de Avecrem, brou de pollastre esmicolat. Si en teniu a casa, una mica de ciboulet picadet.
3- Per acabar, afegir-hi una mica de pebre i servir la crema ben freda,decorada amb una rodanxa de cogombre i una fulla de menta.
Recepta de crema de cogombres a la menta.
ResponElimina-ingredients.
-3 cogombres
-2 iogurts-el suc de una llimona
-1 branqueta de menta fresca
-1 llitre de brou gallina blanca
-avecrem
1- Tallar els cogombres deixant part de la pell per evitar que retornin, triturar-los junts amb els iogurts i el suc de llimona.afegir-hi també el brou de gallina blanca.
2-Quan estigui ben batut afegir-hi la menta , una mica de Avecrem, brou de pollastre esmicolat. Si en teniu a casa, una mica de ciboulet picadet.
3- Per acabar, afegir-hi una mica de pebre i servir la crema ben freda,decorada amb una rodanxa de cogombre i una fulla de menta.
http://www.gallinablanca.cat/receta/crema-de-cogombre-a-la-menta.aspx